Ursprungsreceptet är från Annas blogg. En tjej som under 2007-2009 gick ner 60 kilo genom att ta bort socker och vissa kolhydrater ur sin kost. Hennes recept på Kesoplättar finner du här och härifrån kan du klicka dig vidare på hennes blogg för fler recept och inspiration.
Jag har valt att göra 2 st olika sorter, en huvudrätt och 1 efterrättsvariant. Receptet är för 2 personer.
Ingredienser
2 ägg
250 g keso naturell
3 msk siktat dinkelmjöl
(1/2 dl ost, till matvarianten)
(1 msk agavesirap)
flingsalt
Blanda ägg och keso i en bunke. Kör några varv med en stavmixer tills du har en jämn smet. Blanda i dinkelmjölet och ost alt agavesirap beroende på vilken sort du ska göra samt salt.
Låt svälla i bunken ca 15 min.
Klicka ut i lagom stora plättar i en stekpanna med lite smör i. Stek på ngt högre värme tills dess
att plättarna fått fin färg på ena sidan. Vänd och stek lika länge på den andra sidan.
Tillbehör nr 1:
Finhackad rödlök
Stenbitsrom
Creme fraiche
Då ser de ut så här
Tillbehör nr 2
Vispad grädde
Varma blåbär och hallon (frysta) med lite agavesirap i
Rostade kokosflingor
Då ser de ut så här
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar