onsdag 5 januari 2011

Gör din egen hylla

Nja eller kanske inte riktigt sant. Jag har inte gjort den själv. Har i o fs byggt ihop den. Vi tänkte göra en egen, hade ganska höga ambitioner till och med. Men så var vi på IKEA häromdagen. Vad är oddsen för att man hittar en hylla på IKEA då man lägger ner sin själ på att renovera ett gammalt hus från 1914 med detaljer i gammal stil. Insåg dock efter detta köp att vi inte håller oss särskilt tidstypiskt. Jag skulle säga att vi gör våra egna tolkningar av gammalt och blandar det med nytt.

IKEAhyllan fick följa med hem men fick inte behålla sin finish. Så här såg den ut färdigmonterad. Lite väl mörk för vår smak och för "nytt" utseende.


Så fram med pensel och lackfärg, här ska målas! OBS! Glöm inte att slipa ytan något och sedan är det jätteviktigt att grundmåla innan man ger sig på lackfärgen. Efter 1 lager grundfärg och 5 lager vanlig färg ser den ut så här.










Precis som vi tänkt oss. Vi har valt blank färg då vi vill se penselstråken och de små skuggningarna som dessa gör.




Det jag vill säga är att många saker kanske inte passar dig vid en första blick men att du kan fixa till den som du vill ha den. Allt du behöver är en tanke, lite tid och färg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar