fredag 21 januari 2011

Shopping på nätet

Vi bor på landet, -Vi bor på landet! Så enkelt är det. Missförstå mig rätt, jag älskar att bo på landet men det är ju inte riktigt detsamma. Speciellt inte då det gäller shopping. Det är därför det är så fantastiskt att du kan shoppa runt i hela världen hemifrån. allt du behöever är en dator och ett betalkort. -Farligt!

Jag gillar att shoppa! Inte shoppa bara för sakens skull utan då jag har ett syfte med det. Låt oss säga t ex inför ett bröllop :o)

Jag har som ni vet surfat en hel del de senaste veckorna och tänkte dela med mig om mina favoritsidor för internetshopping.


And the winners are:

1. www.etsy.com

I love! En amerikansk sida som påminner om Blocket och Ebay men som är så mycket mer :o) Här kan man kategorisera utifrån Handmade, Vintage, Supplies, All items, Sellers. Denna sida är fantastisk och jag kan spendera flera timmar där. Kan avslöja att en del detaljer till oss och till festlokalen är inköpta på denna sida. Det gäller att passa på då dollarn är så billig.

Man måste skapa ett eget konto och betala med paypal. Det tar cirka en vecka efter att man shoppat innan men har det i brevlådan så man får inte ha för bråttom.


2. www.tradera.se

Har du inte upptäckt Tradera ännu är det dags nu! Lägg inte bud direkt utan lägg in en påminnelse i din kalender ca. 10 minuter innan auktionen går ut och gå in och buda då. På detta sätt trissar du inte upp priset. att buda är en konst och ibland gör man fynd. Köpte ett fint fat till bröllopet för 9 kr häromdagen :o)


3. www.bakeitpretty.com

Fantastisk amerikansk sida med massor av roliga grejer. Tyvärr kan man inte köpa något som är ätbart så som strössel, ätbara blommor m.m. Detta då de inte kan skicka det till sverige pga olika regler angående färgämnen m.m. Vilket i o fs är en bra grej men man skulle så gärna vilja ha alla fina små saker att dekorera sina nybakade muffins med.


4. www.kakburken.se

För oss som gillar bakning. En svensk sida. Inte så fin dock lite uppfräschning layoutmässigt skulle inte skada men de har väldigt fina grejer till bra priser.

Detta är mina favoritsidor just nu. Givetvis är de bröllopsrelaterade men man kan hitta fina saker att förgylla sitt hem och sin vardag med även om man inte planerar bröllop :o)


Happy hunting!


torsdag 20 januari 2011

DIY tygblomma

Jag bara älskar pysselprojekt. Det kanske ni redan har märkt då jag i ett svagt ögonblick valt att sy 300 vimplar till vårt bröllop. Men, men! Det finns mindre projekt som passar sig för en kväll framför TVn.

Igår var jag på syjunta med studiecirkeln. Vi är ett glatt gäng tjejer som träffas ca. en gång i månaden. Vi har olika tema varje gång. Initiativet är taget av några tjejer som valt att bjuda in sina vänner som inte känner varandra och mixen blev super. Vi har lika trevligt varje gång vi ses.

Så igår var det syjunta! Jag hade med mig lite spillbitar av tyg och tänkte göra så många tygblommor jag hann. Tur för mig var att några av de andra inte hade med sig några egna syprojekt så jag fick välbehövlig hjälp. Tack alla för all hjälp ni var verkligen fantastiska!

Tygblommor är lätt att göra och kan förgylla det mesta. För er som har barn är det fullkomligt bedårande att så fast några på favoritkoftan eller filten. Nedan följer en enkel instruktion för hur du gör.
Sy fast pärlorna så det ser ut som "blommitten". Antal pärlor väljer du själv
beroende på hur stor blomma du har. Vissa tyckte igår att det var enklare att
sy fast pärla för pärla. Detta väljer du själv.

Ju fler desto bättre! I love!

Var med och tävla!

Alla vet ju nu att jag och J vann en fantastisk tävling i förra veckan. Men det finns mer att vara med att tävla om. Många lägger smart upp sitt företag på Facebook kopplat till sin hemsida och lottar ut sin produkter för att skapa awareness kring sitt företag. Detta gillar jag! Smart marknadsföring med enkla medel. Två tävlingar som pågår just nu är:

Den om en porträttfotografering på min syster-ysters hemsida, Mia Lewell, foto och musik. Du kan vinna en porträttfotografering/familjefotografering. Gå in här och var med och tävla. Tävlingen pågår fram till 1 februari.


Foto: Porträttfoto "Snott" från http://www.mialewell.se/?page_id=366

samt

En tävling på myran & lo som gör fantastiska barngrejer i gosiga tyger. Hon lottar ut
2 dregglisar med fina apor på. Tävla kan du göra här.onsdag 19 januari 2011

Vi VANN!

Vad är oddsen. Jockes kommentar var, -Plötsligt händer det! För några veckor sedan anmälda jag vårt bröllop till en tävling. Man skulle beskriva sitt bröllop med ord och bilder så kunde man vinna en hel del fina priser. Jag trodde aldrig vi skulle vinna men är man inte med kan man ju inte det heller så vi var med! Och vi VANN! Vad vann vi då?

Bröllopsfotografering av Smallpigart Photography; en rosa Anna Roström fotograferar oss, vigseln, gratulationerna och brudskålen. (I paketet ingår bilderna digitalt och högupplöst. (totalt värde 25.000 SEK)

Styling av Beauty by Tilde; Tilde från Beauty by Tilde kommer till oss, fixar hår och smink som ingen annan. Konsultation och provuppsättning samt fotostyling av brudgum ingår.
(totalt värde 5.600 SEK)

Bästa bröllopsbuketter av Madelin Downey på Downey Blomster & Jazz. Brudbukett och blommor till brudfölje. (totalt värde 5.000 SEK)

Bling bling från Josefin Cummings; Designa min drömring hos guldsmed Josefin Cummings. Vill vi ha mer bling bling kan vi självklart köpa till detta. (totalt värde 8.000 SEK).


Eftersom vårt deltagande i tävlingen redan är avslöjat i o m vinsten kan ju även jag lägga upp våra inspirationsbilder här;

Förberedelserna är redan i full gång. Tidigt kan man tycka men det är lika bra då jag är ledig och vet att det blir mycket jobb i framtiden :o) Så vi har startat en vimpelfabrik hemma. 300 vimplar ska sys för att dekorera bröllopet. en briljant idé! Mycket jobb men briljant.

Hallen står still då vi väntar på att tapeten ska anlända. Så fort den kommer ska hallen färdigställas. I väntan på tapeten drog vi igång med lilla sovrummet på övervåningen. Detta är typiskt oss. Vi drar igång nya projekt innan de gamla är avslutade. Vi jobbar stenhårt på att inte göra så och försöker avsluta innan vi börjar på nytt. Men denna gång var det inte vårt fel utan faktiskt tapetens :o) Bilder kommer...måndag 10 januari 2011

J "hjärta" S

Ja, så är det verkligen! Inget påtvingat eller konstlat utan ren och äkta kärlek. Som jag berättat innan så har vi byggt lite vägg i hallen för att täcka för där garderoberna satt innan. Häromdagen när jag stod och fixa lunch i köket ropade J till mig att väggen var färdig. Jag gick dit och titta lite snabbt. -Ser det bra ut? frågade han. Slentrianmässigt -Ja blev det till svar. -Men ser det verkligen bra ut? frågade han igen. -Ja! sa jag igen. - Men då du kan inte ha kollat så noga? -Hurså! Då såg jag vad han hade gjort. Innanför reglarna i den vägg vi skulle bygga igen låg en liten regelstump.
Kärlek!


Hallprojektet fortskrider. Hade ju beställt tapeten på en lokal byggbutik som bara finns på Värmdö och i Nacka, inga namn. Men idag ringde de upp och meddelade att det skulle kosta mig 175 kr i fraktavgift bara att få hem den. -Nej tack! Så nu har jag beställt den med fri frakt och för 20 kr mindre /rulle från; -Ja så klart, Måleributiken i Alvik

Bröllopsplaneringen går vidare. Är riktigt bra på att surfa nu faktiskt. Vi har så mycket roliga planer för vår fest. Dessvärre kan jag inte riktigt berätta om det här då några av er som läser bloggen även är bjudna på bröllopet. Jag kan dock berätta att offert och menyförslag från Ost och deli/Saltmagasinet i Västervik kom idag. Den såg riktigt smarrig ut och helt i temats linje. Lite småfrågor dock innan bokning.

Nu vankas det vitlöks- och örtmarinerad nötstek med sallad, mums!

fredag 7 januari 2011

Varde hall

Och Sara sade; -Varde hall! Men inte varde någon hall! Efter 3 dagars intensivt bröllopssurfande i tron om att hallen skulle göra sig själv fick vi idag ändan ur. Upp åkte bröstpanelen och nya spotar i taket. Givetvis har vi även hunnit med en del skottande också :o)

Tapetproverna kom med posten idag. Vi hade beställt från Alviks måleributik. Det är toppen. Man får beställa 2 tapetprover gratis. Denna gång tog vi dock lite fler och betalade då 20 kr/prov som är utöver. Vi hängde upp alla på väggen och uteslöt tills vi hade 4 st kvar.


Vissa fick inte ens åka upp på väggen om jag ska vara helt ärlig, gräsliga! Det är så sant att datorns skärm inte alltid visar samma färg som man upplever i verkligheten. Därför är det så bra att man kan få gratisprover. Till sist stod den mellan 2 stycken och vi valde den här. Det är samma tapet som min kära svärmor har köpt för att sätta upp i sitt hus. Den är så vacker tycker jag. den heter Cowparsley Amethyst (tillverkare: Sanderson, kollektion: Options Paper).


Imorgon kör vi vidare med panelen!

onsdag 5 januari 2011

Gör din egen hylla

Nja eller kanske inte riktigt sant. Jag har inte gjort den själv. Har i o fs byggt ihop den. Vi tänkte göra en egen, hade ganska höga ambitioner till och med. Men så var vi på IKEA häromdagen. Vad är oddsen för att man hittar en hylla på IKEA då man lägger ner sin själ på att renovera ett gammalt hus från 1914 med detaljer i gammal stil. Insåg dock efter detta köp att vi inte håller oss särskilt tidstypiskt. Jag skulle säga att vi gör våra egna tolkningar av gammalt och blandar det med nytt.

IKEAhyllan fick följa med hem men fick inte behålla sin finish. Så här såg den ut färdigmonterad. Lite väl mörk för vår smak och för "nytt" utseende.


Så fram med pensel och lackfärg, här ska målas! OBS! Glöm inte att slipa ytan något och sedan är det jätteviktigt att grundmåla innan man ger sig på lackfärgen. Efter 1 lager grundfärg och 5 lager vanlig färg ser den ut så här.


Precis som vi tänkt oss. Vi har valt blank färg då vi vill se penselstråken och de små skuggningarna som dessa gör.
Det jag vill säga är att många saker kanske inte passar dig vid en första blick men att du kan fixa till den som du vill ha den. Allt du behöver är en tanke, lite tid och färg!

Bröllopsfanatism

J påstår att jag är fanatisk!! Är att sitta framför datorn och surfa på bröllopsgrejer en hel dag fanatiskt?! Han kommer att tacka mig :o)

Men det är verkligen en djungel där ute. Mycket att ta beslut kring. Klänning, skor, Js klädsel, catering, inbjudan, OSAkort, tackkort, dukning, festlokal, festprogram, vigselförättare m.m. Vi vill ha ett tema som går genom hela bröllopet. Kan tyvärr inte avslöja det ännu.

Har nu blivit tvungen att ha en helt egen mapp med undermappar med alla bilder jag laddat ner från internet. Okej, lite fanatisk!

Det jag kan avslöja är att jag vill ha en kort klänning. Något liknande dessa.Ringde även till en eventuell cateringfirma idag. Detta för att min kära familj ska kunna festa loss ordentligt på bröllopet utan att känna något ansvar. Vi ska ju gifta oss i ladan på landet så utbudet av cateringfirmor är något begränsat. Tror dock att dessa kan vara något för oss. Brukar äta på deras restaurang Gusto i Västervik. Han som jag talade med verkade fatta direkt vad vi var ute efter. Nu är det bara hoppas att de kan ge oss ett acceptabelt kuvertpris som inte spränger hela budgeten.

tisdag 4 januari 2011

I mitt vackra vita vinterland

Kommer ni ihåg när jag bara var tvungen och gå ut och fotografera härom veckan då ljuset var helt fantastiskt. Moder jord bjöd på en vintervy som hette duga. Nedan ser ni lite bilder från den dagens promenad med gänget.Svensk vinter när den är som bäst!

måndag 3 januari 2011

Projekt hall

Efter en hel del ledig tid, slappande i soffan och mystid med familj och vänner har vi äntligen gått vidare med renoveringen. Det var välbehövlig ledighet men nu är vi laddade till tusen. Svårast med att komma igång igen var att vi hade lovat varandra att vi inte fick gå vidare innan allt i kök och vardsgarum var klart. Det gick så där. Men till vårt förslag saknades det vissa saker så vi inte kom vidare. Dessa inhandlades dock igår och vissa har redan hittat sin rätta plats.

Så satte vi igång att riva i hallen. Det är alltid kul att riva. J älskar att bygga och såg mycket fam emot att få bygga vägg där gamla garderoberna stod. Själv är jag mest intresserad av slutresultatet. Man har ju en bild av hur det kommer att bli. Väl där är fantastiskt.

Så här såg hallen ut när vi flyttade in,Längst till vänster är ingen trappa upp till övervåningen utan det är garderober med spegeldörrar. Klinkert är min favorit, not! Samma klinker med samma mönster satt även i köket. Det var en fröjd att riva ut det. Jobbigt med helt klart värt det :o)
Som sagt har vi nu rivit ut garderoberna och golvet och börjat återställa väggar och golv.

Hall mot vardagsrummetMycket furu var det i huset. Denna dörr är nu vitmålad. Samma vita färg vi har på alla lister, trätak och dörrar. Vi har valt högblankfärg då vi vill att det ska synas ordentligt att det är målat.Jag gillar natuliga material, eller det som ser natuligt ut i alla fall. På Bauhaus hittade vi detta lite ljusare klinker i sten. Så snygga och matta. Golvet ska läggas i hela hallen som nu är betydligt större än när vi började.Hall mot utgång
På väggarna har vi beslutat oss för tapet med pärlspont nertill. Vitmålad givetvis. Vi hade bestämt oss för en tapet igår. Men kanske har jag ändrat mig. Så J om du läser detta så har jag beställt lite tapetprover för oss att fundera över. Visst är det härligt med en ombytligt "fru"?!

Nu är det dags att gipsa i hallen där J byggde vägg igår. Jag återkommer med hur det blir.